Terug

KlasseContact genomineerd voor Innovatie Award 2015

Vorige / volgende:

Op de Nationale Onderwijstentoonstelling is KlasseContact genomineerd voor de Innovatie Award 2015: een erkenning voor alle vrijwilligers en betrokkenen die zich dagelijks inzetten om zieke kinderen in verbinding te brengen met hun klas.

KlasseContact is een project van KPN Mooiste Contact Fonds, waarbij zieke kinderen lessen kunnen blijven volgen op school. Dat kan dankzij een slimme ICT-set in de klas (‘De KPN Klasgenoot’) en een laptop thuis.

De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor het onderwijs en werd vorige week gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. KlasseContact werd onder de aandacht gebracht in een tweetal stands, van KPN Onderwijs en EDventure – de maatschappelijke partner van KlasseContact.

Het streven is álle langdurig en chronisch zieke kinderen te verbinden met hun klas

Alle exposanten van de NOT konden hun dienst of product indienen voor de innovatieprijs. EDventure deed dit voor KlasseContact, met als resultaat een nominatie in de categorie VO (Voortgezet Onderwijs). In totaal werden tien andere projecten genomineerd.

Uiteindelijk ging de Innovatie Award 2015 naar Prowise Presenter. Desalniettemin is het KPN Mooiste Contact Fonds trots op de nominatie: het is bekroning van de samenwerking tussen het fonds en EDventure. Het is daarnaast een mooie aanleiding om KlasseContact nog meer in de spotlights te zetten.

In oktober 2013 heeft het fonds de eerste KPN Klasgenoot op een school geïnstalleerd. Inmiddels zijn er door honderden KPN-vrijwilligers en -monteurs al meer dan 1.000 zieke kinderen geholpen. Eind dit jaar moeten er ruim 1.250 kinderen letterlijk verbonden met hun klas.

Het streven is op termijn álle langdurig en chronisch zieke kinderen de mogelijkheid te bieden om verbonden te worden met hun klas. Het KPN Mooiste Contact Fonds vindt dat ieder kind goed onderwijs en sociaal contact verdient – en misschien juist wel zieke kinderen.

Vorige / volgende: