Terug

200 ouderen krijgen exclusieve preview bij ‘Late Rembrandt’

Vorige / volgende:

Sinds Koning Willem-Alexander ‘Late Rembrandt’ opende, is het dringen voor de deuren van het Rijksmuseum. Alvorens de koning en het grote publiek toegang kreeg tot de eenmalige tentoonstelling, onthaalde het KPN Mooiste Contact Fonds al 200 ouderen voor een exclusieve preview. Zij werden rondgeleid langs het indrukwekkende werk van Rembrandt van Rijn.

Het Rijksmuseum presenteert voor het eerst – en waarschijnlijk voor het laatst – een groots overzicht van de late werken van onze allergrootste schilder, Rembrandt van Rijn. KPN is hoofdsponsor van het Rijksmuseum en heeft de eenmalige tentoonstelling mede mogelijk gemaakt. Daarnaast is KPN de drijvende kracht achter het KPN Mooiste Contact Fonds. 

Op woensdag 11 februari 2015 werden deze twee activiteiten van KPN op een unieke manier gecombineerd: het KPN Mooiste Contact Fonds nodigde 200 ouderen uit voor een gedenkwaardige rondleiding in het Rijksmuseum. Gedenkwaardig, omdat deze gasten de Philipsvleugel, waar de werken van Rembrandt worden geëxposeerd, vrijwel voor zichzelf hadden. Gedurende de eenmalige tentoonstelling zal het niet meer gebeuren dat de zalen zo leeg zijn: de belangstelling voor ‘Late Rembrandt’ is namelijk overweldigend.

Voor een aantal 95-plussers was het meer dan 70 jaar geleden dat ze het museum voor het laatst bezochten

Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, heette de 200 ouderen welkom. Deze gasten voelden zich bijzonder vereerd om met zoveel egards te worden ontvangen. Een oudere heer had voor de gelegenheid zelfs een gedicht geschreven over Rembrandt, dat werd aangeboden aan Pijbes; hij droeg het zelf voor. Ook voor andere ouderen was het een dag om niet snel te vergeten: voor een aantal 95-plussers was het meer dan 70 jaar geleden toen ze het museum voor het laatst bezochten.

Uitgebreid overzicht
Met ruim 100 werken presenteert het Rijksmuseum met ‘Late Rembrandt’ een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn dood in 1669. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS. Het is voor het eerst dat Rembrandts late werken bij en naast elkaar getoond worden. 


Omdat de tentoonstelling van korte duur is en het aantal kaarten beperkt , zullen niet alle belangstellenden zelf ‘Late Rembrandt’ kunnen bezoeken. Daarom geeft KPN hen de gelegenheid de bijzondere expositie vanuit de luie stoel te ontdekken op de speciale website kpn.com/rembrandt. Zo is het bijvoorbeeld vanaf 23 februari mogelijk om je online te laten rondleiden door bekende Nederlanders.

Ontdek ‘Late Rembrandt’.

200 ouderen krijgen exclusieve preview 'Late Rembrandt'

Vorige / volgende: