Terug

Veelgestelde vragen

Vorige / volgende:

Voor wie is het KPN Mooiste Contact Fonds bedoeld? Is het mogelijk om zelf als vrijwilliger bij te dragen? En kun je ook doneren aan het fonds? Op deze en alle andere veelgestelde vragen vind je hieronder de antwoorden.

Voor particulieren
Ik voel me zo eenzaam en heb behoefte aan contact. Kan het KPN Mooiste Contact Fonds mij helpen?

KPN zet zich in om sociaal contact voor iedereen mogelijk te maken maar is geen zorgverlener of expert op het gebied van eenzaamheid en gezondheid. Hiervoor werken wij samen met maatschappelijke partners. Het fonds maakt daarom deel uit van de Coalitie Erbij, die bestaat uit een groot aantal landelijke organisaties in de zorg- en welzijnssector. Hier vind je suggesties indien je behoefte hebt aan contact. Als je een dringende hulpvraag hebt verwijst KPN je graag door naar instanties die erin gespecialiseerd zijn je te helpen of adviseren. Wij raden je aan contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij kan je in contact brengen met de juiste instanties of personen.

Ik wil graag als gast deelnemen aan een van de maatschappelijke evenementen van het KPN Mooiste Contact Fonds, waar kan ik mij aanmelden?


We vinden het geweldig dat je interesse toont in de activiteiten van het KPN MCF. Het fonds organiseert maatschappelijke evenementen altijd in samenwerking met een maatschappelijk partner zoals bijvoorbeeld het Ouderenfonds, Resto vanHarte, het Rode Kruis, etc.

Indien je wilt deelnemen aan een evenement van het fonds verwijzen wij je graag door naar een van onze partners. Hier vind je meer informatie over onze projecten en evenementen en onze maatschappelijke partners.

Ik heb een geweldig idee of project dat sociale participatie bevordert, met wie kan ik contact opnemen?

De projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds worden geselecteerd op basis van een aantal criteria. Goede doelen en stichtingen vinden hier informatie over het beleid van het fonds.
Ben je particulier dan adviseren we je contact op te nemen met onze partner Coalitie Erbij (www.eenzaam.nl) om doorverwezen te kunnen worden naar de juiste contactpersoon of instantie voor jouw idee of plan.

Ik wil vrijwilligerswerk doen, wat kan ik doen?

Aanmelden als vrijwilliger voor de projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds is vooralsnog alleen mogelijk voor medewerkers en gepensioneerden van KPN in Nederland. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een ander te helpen. Hier vind je diverse manieren waarop je je in kunt zetten en een overzicht van de maatschappelijke partners waar het fonds mee samenwerkt.

Ik wil een actie organiseren om geld in te zamelen voor (een van de) projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds, is er promotiemateriaal of merchandise van het fonds.

Op dit moment is er geen materiaal beschikbaar maar we vinden het natuurlijk geweldig als mensen zich inzetten om ons te steunen en horen graag meer over je actie. Stuur ons een e-mail via mooistecontact@kpn.com met jouw gegevens en informatie over de actie dan kunnen we het logo van het fonds beschikbaar stellen.

Ik wil geld doneren ten behoeve van de projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds, hoe doe ik dat?

Donaties aan het KPN Mooiste Contact Fonds kunnen worden gedaan op IBAN-nummer NL77INGB0004792277, o.v.v. donatie KPN MCF.

Kunt u mij op de hoogte houden van projecten die u in de toekomst gaat steunen?

Op onze website kpnmcf.com vind je alle informatie over het fonds en als je ons volgt op Facebook en Twitter houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ik wil graag werken of stage lopen bij het KPN Mooiste Contact Fonds, kan dat?

Op dit moment zijn er geen vacatures bij het KPN Mooiste Contact Fonds. Openstaande vacatures en stageplaatsen worden gecommuniceerd op de website.

Voor goede doelen
Hoe kom ik in aanmerking voor steun van het KPN Mooiste Contact Fonds?

De projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds worden geselecteerd op basis van een aantal criteria:

  • Het project moet primair bijdragen aan de doelstellingen van het fonds, namelijk het bevorderen van sociaal contact voor kwetsbare groepen in de samenleving;
  • ICT moet instrumenteel en doorslaggevend zijn in het project;
  • Het fonds werkt altijd samen met organisaties die specifieke kennis hebben van het onderwerp;
  • Het project dient een nationaal bereik te hebben;
  • Het project biedt KPN-vrijwilligers de mogelijkheid zich in te zetten.
Hier vind je informatie over het beleid van het fonds.

Indien jouw project of doel voldoet aan de criteria kan je een e-mail sturen aan het KPN Mooiste Contact Fonds: mooistecontact@kpn.com

Voor (zorg)instellingen
Ik ben activiteiten/zorgbegeleider en wil onze locatie of afdeling graag aanmelden voor een maatschappelijk evenement van het KPN Mooiste Contact Fonds, hoe kan ik dit doen?

Het fonds organiseert maatschappelijke evenementen altijd in samenwerking met een maatschappelijk partner zoals bijvoorbeeld het Ouderenfonds, Resto van Harte, het Rode Kruis, etc. 

Indien je wilt deelnemen aan een evenement van het fonds verwijzen wij je graag door naar een van onze partners. Hier vind je meer informatie over onze evenementen en onze maatschappelijke partners. Zie eerdere vraag over kalender. 

Ik ben activiteiten/zorgbegeleider en wil weten of onze instelling in aanmerking komt voor een financiële bijdrage waarmee we een uitje kunnen organiseren voor onze cliënten.

Het fonds kan helaas geen donaties toekennen aan individuen of particuliere (zorg)instellingen.

Het fonds organiseert maatschappelijke evenementen altijd in samenwerking met een maatschappelijk partner zoals bijvoorbeeld het Ouderenfonds, Resto van Harte, het Rode Kruis, etc. Indien je wilt deelnemen aan een evenement van het fonds verwijzen wij je graag door naar een van onze partners. Hier vind je meer informatie over onze projecten en evenementen en onze maatschappelijke partners.

Onze zorglocatie is op zoek naar vrijwilligers voor activiteiten met onze cliënten, kan het KPN Mooiste Contact Fonds ons hierbij helpen?

KPN medewerkers kunnen zich via het fonds aanmelden voor projecten en evenementen die wij in samenwerking met een maatschappelijke partner organiseren. Het fonds werft geen vrijwilligers voor andere initiatieven of instellingen. We verwijzen je graag naar het overzicht van onze partners om in contact te komen met relevante organisaties. 

Voor bedrijven
Ons bedrijf heeft materiaal (laptops, tablets, etc.) beschikbaar en wil dit graag doneren aan het KPN Mooiste Contact Fonds, kan dit?

KPN zet eigen mensen en middelen in voor de projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds. Veel goede doelen zijn erg blij met dergelijke aanbiedingen en kunnen jouw bijdrage goed gebruiken. Er zijn diverse organisaties die zich hiervoor inzetten. Op internet vind je diverse websites die je kunnen helpen gebruikte spullen te doneren.

Mijn bedrijf/afdeling wil zich graag een dag inzetten voor het KPN Mooiste Contact Fonds, kan dat?

Aanmelden als vrijwilliger voor de projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds is vooralsnog alleen mogelijk voor medewerkers en gepensioneerden van KPN in Nederland. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een ander te helpen. Organisaties waar het fonds op dit moment mee samenwerkt, zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Ga naar de website van onze partner Coalitie Erbij: www.eenzaam.nl Indien je een fondsenwervende activiteit wil organiseren ten behoeve van het fonds wordt dit uiteraard zeer gewaardeerd. Donaties aan het KPN Mooiste Contact Fonds kunnen worden gedaan op IBAN-nummer NL77INGB0004792277, o.v.v. donatie KPN MCF

Wij hebben een specifieke dienst voor mensen die zich sociaal geïsoleerd voelen en wij willen met het KPN Mooiste Contact Fonds samenwerken. Kan dat?

Neem contact met ons op via mooistecontact@kpn.com.

Vorige / volgende: